De producten in onze winkel worden gemaakt door producenten uit:
  • Azië
  • Afrika
  • Midden en Zuid Amerika

Met eerlijke handel een kans
Deze producenten krijgen met de eerlijke handel een kans op de Westerse arbeidsmarkt. Zij ontvangen een eerlijke prijs voor hun duurzaam gemaakte producten, waardoor zij in staat zijn een menswaardig bestaan op te bouwen. Denk hierbij aan een goede huisvesting, goede voeding, scholing voor hun kinderen en goede medische voorzieningen.

Met het kopen van een mooi cadeau uit de wereldwinkel, maakt u niet alleen de ontvanger van het cadeau blij, maar ook de producent en zijn of haar gezin!


Water – wie kan zonder?
Het verhaal van Hugo Knoppert
       
Zoals eerder gemeld voert de Wereldwinkel tijdens het Weekend van Voorschoten actie voor de vrouwen van de Kukura-projecten in Zimbabwe. Zij hebben dringend behoefte aan een waterput. De zoon van een van onze vrijwilligers, Hugo Knoppert, is nauw bij deze projecten betrokken.

Hugo is mede-oprichter van Kukura Organics, een sociale onderneming met maatschappelijk oogmerk die zowel in Zimbabwe als in Europa actief is: in Zimbabwe voor de productie van biologische olie, die in Europa gebruikt wordt voor cosmetische producten. Knoppert is een van de coördinatoren van deze activiteiten.

‘Kukura werkt nauw samen met diverse plattelandsgemeenschappen in Zimbabwe’, vertelt hij - zelf is hij ook regelmatig in dit land te vinden. ‘Met name met alleenstaande moeders en weduwen die door het werk dat ze met Kukura doen, een beter bestaan kunnen opbouwen. De vrouwen van Kukura hebben al veel nieuwe initiatieven ontplooid.’ Na een training oogsten de vrouwen in het wild rijpe vruchten, nu vooral de Kalahari-meloen. Ze halen de zaden eruit en laten die in de zon drogen.

‘Deze vrouwen wonen in een heel droog gebied’, zo weet Hugo. ‘Vaak zijn ze afhankelijk van één waterbron, die soms bijna tien kilometer ver is. Wij willen daar wat aan doen. We hebben al in twee dorpen voor waterputten gezorgd, maar willen dat ook in twee andere dorpen doen.’
In de Witte Olifant-kraam kunt u terecht voor bijzondere souvenirs uit allerlei landen. U bepaalt zelf de prijs, u kunt bieden vanaf 2 euro. De vrouwen van Kukura rekenen op u!