Deziree tassen - Zuid Afrika

Geplaatst door: Eveline Bal 7 maart, 2021

DEZIREE TASSEN - ZUID AFRIKA

 

In ons assortiment vindt u fraaie tassen gemaakt van gerecyclede plastic petflessen met aparte afbeeldingen van Afrikaanse vrouwen en van de “Big five”; de African Woman en African Jungle collectie. De tassen worden geïmporteerd door Siyabonga en de designs zijn ontworpen door Deziree Smith, een kunstenaar uit Fischhoek en maken deel uit van de Deziree Fine arts en Whimsical Collection South Africa.

Maaksters van deze tassen zijn vrouwen die deel uitmaken van een vrouwenproject in de buurt van Durban; deze vrouwen maken tassen van gerecyclede PET flessen. De tassen worden volledig van Zuid-Afrikaanse afval-PET gemaakt en opnieuw geproduceerd tot 100% RPET-stof. Er wordt geen afval geïmporteerd uit andere landen. Op deze manier wordt het gebruik van telkens een nieuwe plastic tas teruggedrongen en wordt vervuiling door zwerfafval tegen gegaan.

Het hele proces van verzamelen van weggegooid (afval-)plastic tot en met het verzendklaar maken van de tassen wordt in Zuid Afrika gedaan; van Waste2Bag.

Meer dan 40.000 (informele) afvalinzamelaars verzamelen dit plastic en verkopen dit aan de fabriek. Dit inzamelen is een bron van inkomsten waarmee deze inzamelaars bijvoorbeeld hun gezin kunnen onderhouden.

Het productieproces is zowel milieuvriendelijk als maatschappelijk verantwoord en biedt veel vrouwen werkgelegenheid (en daardoor een vast inkomen) in de hele recyclingketen en binnen het bedrijf waar medewerkers alle tassen handmatig samenstellen tot een fraai product.

Vermeldenswaardig is dat alle tassen bedrukt worden met kleurstoffen op waterbasis(zero water use process). Bovendien zijn de producten gecertificeerd Azo-dye en vrij van zwaar metaal.

 Door het kopen van deze tassen leveren wij als consumenten een belangrijke rol in het terugdringen van armoede en afhankelijkheid van vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden. Door het verkrijgen van een vast inkomen kunnen zij hun rechten afdwingen en hun toekomst en die van hun kinderen in eigen hand nemen. Dit levert de vrouwen een eerlijk inkomen op en biedt het hen kansen om hun kinderen onderwijs te laten volgen.

Zo zijn deze verantwoorde, leuke must haves nog aantrekkelijker!