Voorjaarsmarkt 2018

Geplaatst door: Eveline Bal 13 april, 2018

Voorjaarsmarkt 2018

Kom naar de Fair Trade wereldmarkt onder de Toren

 

Van 17 tot 21 april staat de Wereldwinkel Voorschoten ook onder de toren van de Dorpskerk met een grote collectie fairtrade producten. We willen deze dagen extra aandacht vragen voor producenten in landen als Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. Zij krijgen voor hun exportproducten een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt.

 

Een van onze belangrijkste doelen is om mensen bewust te maken van de fairtrade gedachte. Het zou goed zijn als inwoners van Voorschoten hun steentje bijdragen door meer fairtrade producten te kopen. Kom deze dagen dus naar de toren en kijk of je iets kunt vinden voor jezelf of iemand anders. Misschien vind je alvast iets leuks voor Moederdag?
Of doe mee aan de loterij!
Notebooks

Papier van olifantenpoep

  

Wereldwinkel Voorschoten verkoopt iets bijzonders: papier gemaakt van olifantenpoep. Dit is verwerkt tot mooie papierwaren en geschenken zoals o.a. notitieboekjes en dagboeken.

 

De olifanten uit Sri Lanka zijn verantwoordelijk voor het aanleveren van papier. Een olifant eet per dag 180 kg aan gras, bladeren, boomschors en gaat 16 keer per dag naar het toilet. Hij laat als rasechte vegetariër heel wat waardevolle vezels na, ideaal voor het maken van papier.

 

De olifantenpoep wordt opgehaald, gedroogd en gedesinfecteerd en samen met een deel gerecycled papier verpulpt tot zachte, vezelrijke vellen papier. Een unieke manier van produceren die ook impact heeft op het milieu. Want wereldwijd worden per jaar 4 miljard bomen gekapt voor de papierindustrie.

 

Met dank aan Ria Hueber