Geef je oude gereedschap nieuw leven

Geplaatst door: Eveline Bal 16 januari, 2018

De hele maand januari en februari kan je (oud) gereedschap inleveren bij de Wereldwinkel in Voorschoten. Alle (tuin)gereedschap is welkom, met uitzondering van elektrisch gereedschap. Het verzamelde gereedschap wordt gedoneerd aan stichting Helping Hand Moldavië. Zij zetten zich in voor het armste land van Europa, waar 80% van de bevolking nog onder de armoedegrens leeft.

Afgelopen voorjaar heeft de Wereldwinkel al eerder gereedschap verzameld voor deze stichting. In april is dat allemaal naar Moldavië gebracht. Het gereedschap is verdeeld onder verschillende technische scholen. Deze jongeren die een vak leren kunnen zelf geen gereedschap aanschaffen en zijn dan ook blij met de donatie. Ook hebben automonteurs verschillende stukken gereedschap ontvangen.

Helaas is het niet meer mogelijk om uw oude brillen bij ons in te leveren. Voorheen brachten wij uw oude brillen naar een oogarts, die ze klaarmaakte en naar oogklinieken in Afrika bracht. Hij is er nu mee gestopt. Wij hebben geen ander doel kunnen vinden voor de oude brillen. Mochten wij weer een doel voor de brillen hebben dan hoort u dat uiteraard van ons. Mocht u een doel weten, laat het ons dan weten, via de medewerkers in de winkel of via de mail info@wereldwinkelvoorschoten.nl  


Oud gereedschap krijgt nieuw leven