Kruidenmolens: aanbieding en het verhaal. Oproep Witte Olifant.

Geplaatst door: Eveline Bal 11 juli, 2016

Kruidenmolens

Kruidenmolens
Pepermix zongedroogde tomaat olijf:   van €3,49 NU €2,95
Pepermix Citrus-Knoflook:                     van €3,49 NU €2,95
Pepermolen:                                            van €3,29 NU €2,79
Zeezoutmix chili-peper:                          van €3,49 NU €2,95
Zeezoutmix groene kruiden:                   van €3,49 NU €2,95

Voor deze aanbieding geldt: OP = OP.

Fair Trade Original koopt deze kruidenmolens in bij Turqle Trading. Turqle Trading is een marketing- en exportorganisatie in Kaapstad, Zuid Afrika. Dit bedrijf voert een sterk sociaal beleid en biedt zijn producenten een breed pakket van diensten: productontwikkeling en begeleiding bij het werken volgens Fair Trade standaarden. Turqle Trading zet zich in op het vergroten van de lokale werkgelegenheid.

Turqle Trading investeert 2,5% van de exportwaarde in hun producentenorganisaties. Via de Fair Trade Trust wordt het schoolgeld voor de kinderen van de werknemers betaald. Ook de werknemers zelf kunnen een beroep doen op dit fonds voor scholing. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt en zij worden er sociaal sterker van. 

De ingrediënten voor de kruidenmolens worden in Zuid Afrika gemengd en verpakt.
De Pepers haalt men uit India. Het wordt ingekocht bij Suminter India Organic Farmer, gevestigd in Mumbai. De organisatie ziet biologisch en fair trade als dé kans  voor kleine boeren om zo uit hun achterstandssituatie te raken.
De Pepermolens hebben het Fair Trade Keurmerk Max Havelaar door de Fair Trade herkomst van de Peper.

De Zeezoutmixen hebben het 'Fair for Life' keurmerk. (Het keurmerk Max Havelaar heeft geen standaard voor zeezout.)  
De Zeezoutproducent Khoisan Salt heeft samen met Turqle Trade en Fair Trade Original naar dit keurmerk toegewerkt. 
Het 'Fair for Life' - keurmerk is een onafhankelijke inspectieorganisatie. Het Keurmerk biedt kansen om te groeien voor het bedrijf. Dit betekent meer werkgelegenheid en scholing in Zuid Afrika.

Khoisan Salt Trading is een klein familie bedrijf in Velddrift aan de Atlantische oceaan. Uit de zoutpannen wordt het zeezout met de handgeschept.

Voor meer informatie over de achtergrond van kruidenmolens of andere producten van Fair Trade Original verwijzen wij u graag naar hun website  www.fairtade.nl . 

Oproep Witte Olifant

Olifantjes
Het is weer zover: U kunt uw souvenirs uit Verre landen weer bij ons inleveren voor het Goede doel!

Vorig jaar hebben de souvenirs voor een mooie opbrengst van €600,- gezorgd. Hiermee konden wij Imelda en Edwin van Stichting Kalinga blij maken. Het geld konden zij goed besteden voor hun project op de vuilnisbelt van de Fillipijnen. 

Ook dit jaar willen wij een project in een ontwikkelingsland steunen, waarbij iemand uit Voorschoten betrokken is.
Weet u een mooi project? Stuur dan een mail naar info@wereldwinkelvoorschoten.nl met achtergrondinformatie over het project. Wij zullen dan spoedig met u contact opnemen.

De Witte Olifant vindt plaats op zaterdag 10 september. Tot en met zaterdag 3 september kunt u uw souvenirs in de winkel afgeven.