Eerlijke zeep uit Burkina Faso

Geplaatst door: Sandor Stikkelman 24 april, 2016

kariteboter zeep uit Burkina FasoEen kleine zeepmakerij maakt zeep in Basnéré in Burkina Faso. Dit project geeft werk aan 21 vrouwen in de zeepmakerij. Daarnaast zijn vele vrouwen in de omgeving betrokken bij het aanleveren van de basisproducten voor de zeep.

Noten en karitéboter

Het hoofdbestanddeel van de zeep is karitéboter, ook wel galamboter genoemd. De karitéboter verkrijgt men van de noten van de karitéboom die in het wild groeit. Men raapt, droogt en maalt de noten tot een pasta. De pasta wordt vervolgens tot boter getransfomeerd.

Voor de productie van de zeep past men een koude verzepingsprocedure toe. Hierdoor krijgt men een zeep van zeer hoge kwaliteit met orginele geuren.

De weldaden van karitéboter

Karitéboter hydrateert de huid en behandelt oppervlakkige huidiritaties, eczeem en psoriasis. Tevens is het een natuurlijk middel tegen UV straling. Het houdt je huid mooi soepel en voorkomt zwangerschapsstriemen. Kortom deze boter heeft een genezende werking.

Bovendien geeft karitéboter stevigheid en soepelheid aan droog, beschadigd haar. Het verbetert namelijk de zuurstoftoevoer, versterkt de haarwortels en voedt het haar.

Originele, eerlijke en natuurlijke zeep

Er zijn verschillende soorten zeep in het assortiment die gecombineerd zijn met oliën en andere grondstoffen.

  • Zeep van karitéboter met neemolie
  • Zeep van karitéboter, honing en neemolie
  • Zeep van karitéboter met citronella
  • Zeep van karitéboter, rode klei en kokosolie
  • Zeep van karitéboter, groene klei en kokosolie

stukken zeep van kariteboterNeemolie wordt al generaties lang gebruikt in de traditionele geneeskunde binnen de Sahellanden. Hiermee behandelt men huidaandoeningen zoals eczeem, schimmelziekte, vetpuistjes en psoriasis.

Kortom een natuurlijke zeep die gemaakt is van karitéboter. Een natuurlijk schoonheidsproduct die voor een eerlijke prijs wordt verkocht, ook verkrijgbaar bij de Wereldwinkel in Voorschoten.