Pasen in de winkel, Doppenactie voor KNGF, Gered Gereedschap en Nieuw Kassasysteem.

Geplaatst door: Eveline Bal 18 februari, 2016

Kippenfamilie

Pasen

Over een maand is het alweer Pasen. Het aftellen is begonnen. Daarom zijn er in de winkel weer volop Paasartikelen te vinden. Het is een kleurrijk geheel geworden. Denk aan mooie metalen kippen en hanen. Paaseieren voor in de Paastak. Kleurrijke kippen, hanen en hazen van aardewerk. Kortom er is weer veel te zien en te kiezen!

Kip Hartjes         Haan metaal mozaiëk

 

460 Kilo Doppen voor het KNGF

In mei 2015 begonnen wij als inzamelpunt van plastic doppen voor het KNGF geleide honden. Dat hebben we geweten! Elke dag komen meerdere klanten hun tasje  met gespaarde doppen legen in onze plastic doppen mand. Met als resultaat dat wij, met z'n allen uit Voorschoten, al 460 kilo doppen bij elkaar gespaard  hebben! Hartelijke dank daarvoor!

Landelijk is er het afgelopen jaar 40.000 kilo aan doppen opgehaald. Dit betekent de basisopleiding voor 2 aspirant geleidehonden.doppenactie

Het KNGF heeft  richtlijnen opgesteld,waaraan de plastic doppen en deksels moeten voldoen:

  1. Alleen de doppen en deksel die hard zijn. Deksels die makkelijk te buigen/ dubbel te vouwen zijn, worden op een andere manier gesmolten. Wanneer ze toch tussen de harde deksels zitten, betekent dit exra kosten voor het KNGF Geleidehonden.
  2. Doppen en deksels moeten vrij zijn van andere materialen, zoals karton, metaal of rubber. Kan dit niet worden verwijderd, dan wordt de dop weggegooid. Waarom? De doppen worden vermalen en als korrels verkocht, om er plastic pallets van te maken. Andere materialen verstoren het productieproces en laat de kwaliteit van de korrels achteruitgaan.
  3. Er wordt geen rekening gehouden met de code voor het recycelen, omdat dit niet in alle doppen staat.
  4. Graag de doppen schoon en droog inleveren in verband met het beschimmelen en de stank.
  5. Ander plastic voorwerpen hebben een ander recycleproces en moet apart worden aangeleverd. Dit is voor het KNGF logistiek niet haalbaar.

Wilt u bij het inleveren van uw doppen rekening houden met het bovenstaande? Dat scheelt ons allen een hoop werk.

Graag zien wij u weer in de winkel met uw gespaarde doppen!

Plantenpot kip

Gered Gereedschap

Deze maand kunt u nog uw oude gereedschap inleveren! Dit gereedschap wordt opgeknapt en wordt naar Moldavië gebracht. Eén van de armste landen in Europa. Gehandicapte kinderen krijgen dit gereedschap, zodat ze een opleiding kunnen volgen op een vakschool.

Uw oude gereedschap krijgt dus zo een nieuw leven en de kinderen in Moldavië een kans op een beter leven!

Gered gereedschap

Nieuw Kassasysteem

Wanneer u onlangs in de winkel bent geweest, is het u opgevallen dat onze geschreven bonnen zijn verdwenen! U krijgt nu een geprinte kassabon. Onze medewerkers raken langzaam aan vertrouwd met het computersysteem. Langzaam aan zijn alle artikelen ingevoerd. Wij willen u graag bedanken voor uw geduld en vertrouwen.

Kip hangertjesEi hangerjtes