Siam Collection

Geplaatst door: Eveline Bal 21 november, 2014

Unieke sieraden van natuurproducten

roosjes oorstekers

Oorstekers Roos €15,-

Bij ons te verkijgen mooie sieraden gemaakt van echte bloemen of een ander natuurproduct!

Siam Collection is de importeur die deze unieke producten importeert vanuit Chiangmai, Thailand. De producent koopt de bloemen of andere natuurproducten in bij een kweker of ze verzamelt de producten uit de natuur.

De onbeschadigde en mooiste gevormde bloemen worden geselecteerd en op draad gezet. De bloemen, vruchten of bladeren worden hierna gevriesdroogd. In dit proces worden de vorm, kleur en structuur zoveel mogelijk behouden. De bloemen worden af en toe bijgekleurd. Vervolgens wordt er op de gevriesdroogde producten een sterke laklaag aangebracht. Hierdoor wordt het sieraad sterk en gaat het lang mee. Sommige producten worden bedekt met een dunne laag goud, zilver of kopen. Dit wordt gedaan door middel van electroplating.

lotusvrucht

Doorsnede lotusvrucht €29,50

Nu kunnen de producten tot mooie, unieke sieraden gevormd worden!

Er worden kettingen van gemaakt in allerlei ontwerpen, maar ook armbanden, oorbellen en ringen. Hierbij worden natuurlijke materialen gebruikt zoals goud, zilver, koper, leer, katoen, linnen en /of swarovski-kristallen.

aster met swarovski

Aster met zilver en Swarovski-kristallen €29,35

Dit hele proces wordt gedaan door vakmensen! Zij ontvangen een eerlijke prijs voor de gemaakte sieraden, waardoor zij in staat zijn een menswaardig bestaan op te bouwen! De sieraden voldoen aan de Europese wettelijke normen en zijn nikkelvrij.